Επικοινωνήστε μαζί μας: rodakas301@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ν.Υ. Times: Οι Ευρωπαίοι επαναστατούν

Διαβάστε τι δημοσιεύει το N.Y. Times για τις εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία


Τη δική του αισιόδοξη εκδοχή έδωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Paul Krugman για το μέλλον του Ευρώ και της Ευρωζώνης.
"Το Ευρώ και η Ευρωζώνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης τώρα μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία", γράφει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός στο New York Times.
"Η Γαλλία, με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, έβαλε τέλος στον γάλλο-γερμανικό άξονα "Merkozy", που τα δυο τελευταία χρόνια επιβάλει το καθεστώς λιτότητας. Ενώ και η Ελλάδα ακολούθησε το ίδιο σκεπτικό καθώς στις εκλογές της και είπαν όχι στην τρέχουσα ευρωπαϊκή οικονομική στρατηγική", συνέχισε ο Krugman.
Στο ίδιο άρθρο κάνει λόγο για την επίθεση που είχε δεχτεί ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, καθώς όπως αναφέρει, είχε χαρακτηριστεί "επικίνδυνος".
Επικίνδυνη εξέλιξη όπως λέει, είναι το τέλος του άξονα "Merkozy" για τα συμφέροντα του Βερολίνου, αλλά καθόλου επικίνδυνη από την άλλη για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και για την προώθηση μέτρων κοινωνικής πολιτικής.
Σαν αντιπαράδειγμα, αναφέρει την Ιρλανδία, η οποία παρότι βίωσε την οικονομική κρίση, προχώρησε σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα αντιλαϊκής πολιτικής. Το αποτέλεσμα; Σχεδόν κανένα, όπως λέει ο Αμερικανός οικονομολόγος. Παρόλα αυτά, υποστηρίζει πως η κατάργηση της Ευρωζώνης θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη ήττα της "Ευρωπαϊκής πολιτικής" και σίγουρα δεν θα ήταν μια λύση για την παρούσα φάση.
Η μόνη λύση, σύμφωνα με τον Paul Krugman, είναι η αλλαγή πολιτικής από πλευράς Μέρκελ της οποίας η στρατηγική, όπως αναφέρει, είναι ήδη αποτυχημένη.

πηγή:  news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου