Επικοινωνήστε μαζί μας: rodakas301@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κάναμε το γύρο του κόσμου πίνοντας μπύρα! Που θα δοκιμάσετε την καλύτερη;

Μεθύσαμε... με ευχαρίστηση γυρίζοντας τον κόσμο για να ανακαλύψουμε τις καλύτερες πόλεις για να πιεί κάποιος ένα ποτήρι με απολαυστική μπύρα! Ξανθιά ή μαύρη, σε ψηλό ή χαμηλό ποτήρι; Η επιλογή είναι δική σας... όμως για το σημείο που θα τη δοκιμάσετε εμπιστευτείτε μας!


Μεθύσαμε... με ευχαρίστηση γυρίζοντας τον κόσμο για να ανακαλύψουμε τις καλύτερες πόλεις για να πιεί κάποιος ένα ποτήρι με απολαυστική μπύρα! Ξανθιά ή μαύρη, σε ψηλό ή χαμηλό ποτήρι; Η επιλογή είναι δική σας... όμως για το σημείο που θα τη δοκιμάσετε εμπιστευτείτε μας!
Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Το να πίνει κανείς μπύρα στην Ιρλανδία είναι τρόπος ζωής! Στο Ponterhouse (www.porterhousebrewco.com) 9 διαφορετικά,εκλεκτά είδη μπύρας σας περιμένουν αλλά γενικά όλες οι pub έχουν τον τρόπο της όσον αφορά το σερβίρισμα της... ξανθιάς!

Μόναχο, Γερμανία

Ετησίως, στο Μόναχο καταναλώνονται περισσότερα από 125 εκατομμύρια γαλόνια μπύρας! Τυχαίο; Κάντε την αρχή στη pub Weihenstephan, που είναι και το παλαιότερο ζυθοποιείο του κόσμου (www.weihenstephaner.de)! Το Seehaus (www.kuffler-gastronomie.de) από την άλλη μεριά φημίζεται για τον κήπο του που είναι ιδανικός για το καλοκαίρι...

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Είναι το σπίτι της φημισμένης Amstel και Heineken! Όμως, πέρα από αυτές, στην Ολλανδία θα συναντήσετε πολλά ακόμη αρώματα μπύρας, εξίσου μεθυστικά! Στο Cracked Kettle (www.crackedkettle.com) μπορείτε να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα για να μάθετε τους 500 διαφορετικούς τύπους μπύρας αλλά και να χαλάσετε όλα σας τα χρήματα για να τις αγοράσετε! Εάν πάλι θέλετε να απολαύσετε την μπύρα σας καθιστοί, τότε δοκιμάστε το Café Gollem (www.cafegollem.nl) που σερβίρει πάνω από 200 διαφορετικούς τύπους!


Πράγα, Τσεχία

Κι' όμως... Οι Τσέχοι κατέχουν την πρωτιά στην κατανάλωση μπύρας ανά άτομο! Παράλληλα, εδώ θα εκπλαγείτε με τις απίστευτα χαμηλές τιμές... Απολαύστε τουλάχιστον δύο ποτήρια (λόγω τιμής...) στο U Fleku (www.en.ufleku.cz), το Bredovsky Dvur (www.bredovskydvur.unas.cz) ή το  U Vejvodu (www.restauraceuvejvodu.cz).


Βιέννη, Αυστρία

Δεν σας έρχεται στο μυαλό καμία βιεννέζικη μπύρα; Αυτό συμβαίνει γιατί σ' αυτή την πόλη οι μπύρες προέρχονται από μικτά ζυθοποιεία που δεν συναντήσετε στην υπόλοιπη Ευρώπη! Οι Gösser, Zipfer, Schwechate, Wieselburger, και Puntigamer είναι τα πιο γνωστά ονόματα μπύρας και θα τα δοκιμάσετε στο φημισμένο 1516 (www.1516brewingcompany.com) εάν θέλετε σπιτική μπύρα, στο 7 Sterne Bräu (www.7stern.at) εάν προτιμάται εποχικές μπύρες και στο Bermuda Bräu (www.bermuda-braeu.at) εάν θέλετε πιο παραδοσιακούς τύπους μπύρας!

Τόκιο, Ιαπωνία

Μπορεί να μην είναι φτηνό το Τόκιο αλλά το σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις πολύ εύκολα μπύρα αφού στους δρόμους υπάρχουν ακόμη και ειδικά μηχανήματα για να αγοράσετε! Και μάλιστα χωρίς την απαίτηση να έχετε μαζί σας ταυτότητα.... Δοκιμάστε τοπικά αρώματα στο Popeye (www.40beersontap.com).


Μελβούρνη, Αυστραλία

Κάθε γειτονία έχει και τη δική της pub επομένως όταν βρεθείτε εκεί αποκλείεται να μην δοκιμάσετε μπύρα! Η Victoria Bitter (VB), Crown, και η  Carlton Draught είναι οι διάσημες αυστραλέζικες μπύρες! Οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές και δεν χρειάζεται καν να αφήσετε πουρμπουάρ φεύγοντας!  Tip: Λέγοντας "a shout" το μαγαζί σημαίνει ότι ο επόμενς γύρος... είναι κερασμένος από εσάς ενώ με τη φράση "lite" θα προειδοποιήσετε... το γκαρσόν ότι θέλετε η μπύρα σας μην έχει πολύ αλκοόλ! Το James Squire Brewhouse (www.jamessquirebrewhouse.netκαι το  Local Taphouse (www.thelocal.com.au) είναι από τα καλύτερα spot Για να κάνετε την αρχή...


Εδιμβούργο, Σκωτία

Η αλήθεια είναι ότι στο Εδιμβούργο η κατανάλωση της μπύρας έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, άρα η εμπειρία τους στα αρώματα και τους τύπους είναι πολύ σημαντική! Θα το εξακριβώσετε στο Halfway House (www.halfwayhouse-edinburgh.com) και το Oxford Bar (www.oxfordbar.com) που σερβίρουν την καλύτερη βαρελίσια μπύρα.

Πηγή: http://www.frommers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου