Επικοινωνήστε μαζί μας: rodakas301@gmail.com

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Συγκίνηση στο «αντίο» του Γκουαρντιόλα στην «Μπάρτσα»!


Την αποθέωση γνώρισε ο Πεπ Γουαρδιόλα από τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα στον αποχαιρετιστήριο αγώνα στο "Καμπ Νόου".
Μετά από μία πετυχημένη καριέρα και 13 τίτλους στο ενεργητικό του, ο Γουαρδιόλα είπε αντίο στον κόσμο της Μπάρτσα.
Ανδρώθηκε στους "μπλαουγκράνα" και ευτύχησε να ζήσει ως προπονητής την πιο "χρυσή" εποχή στην ιστορία του συλλόγου. Κέρδισε τα πάντα και παρουσίασε την καλύτερη Μπαρτσελόνα όλων των εποχών.
Ο τίτλος της Πριμέρα Ντιβιζιόν είχε κριθεί. Το αποτέλεσμα με την Εσπανιόλ ήταν αδιάφορο. Το μόνο που ήθελε ο κόσμος ήταν να αποχαιρετήσει τη σημαία της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πριν τον αγώνα οι φίλαθλοι των "μπλαουγκράνα" ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα "T'estimem Pep!".
Οι παίκτες του, τον περίμεναν να μπει τελευταίος στο γήπεδο πριν την σέντρα, ενώ ο Μέσι μετά το τέταρτο γκολ που σημείωσε κατευθύνθηκε προς τον πάγκο και τον αγκάλιασε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
"Είμαι ευγνώμων για το δώρο αυτό που είχα στη ζωή μου. Είχα το προνόμιο, όπως και εσείς, να δω αυτούς τους φανταστικούς παίκτες. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πάρω τέτοια αγάπη. Αισθάνθηκα πολύ αγάπη τα τελευταία χρόνια.
Σας ευχαριστώ όλους. Ειδικά όσους δούλεψαν κοντά μου και είχαμε καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας το ποδόσφαιρο από πολύ κοντά.
Δεν σας λέω ψέματα. Αφήνω την ομάδα σε καλά χέρια (του Τίτο Βιλανόβα). Έζησα πολλές στιγμές εδώ και παίρνω ό,τι μου χρειάζεται για τη συνέχεια. Αυτό θα είναι σε όλη μου τη ζωή. Θα τα πούμε σύντομα. Ποτέ δεν χάνω", ήταν τα λόγια του στο τέλος του ματς όταν βρέθηκε στη σέντρα με το μικρόφωνο στο χέρι.
Ο κόσμος δεν σταματούσε να τον χειροκροτεί και να φωνάζει το όνομα του ενώ οι παίκτες τον σήκωσαν στα χέρια τους. Μετέπειτα έκατσε στο ημικύκλιο της σέντρας πιάστηκε χέρι–χέρι μαζί τους και χόρεψαν μαζί τη "σαρδάνα", παραδοσιακό καταλανικό χορό.
Ο Γουαρδιόλα αφήνει την αγαπημένη του Μπάρτσα μετά από 118 επίσημους αγώνες στο "Καμπ Νόου" έχοντας 97 νίκες, 14 ισοπαλίες, 7 ήττες και 13 τρόπαια που πιθανόν να γίνουν 14 αν κερδίσει το Κύπελλο Ισπανίας "Copa del Rey" στις 25 Μαϊου στο Βιθέντε Καλντερόν απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Δείτε το σχετικό βίντεο.
πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου