Επικοινωνήστε μαζί μας: rodakas301@gmail.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ριξε Σκαμπιλι στα Κλισε

Είσαι έξυπνος, δημιουργικός, ταλαντούχος, γεμάτος φαντασία. Είσαι μία αστείρευτη πηγή πρωτότυπων ιδεών. Οταν έρχεται η ώρα να βγεις ραντεβού, ξαφνικά η έμπνευσή σου σε εγκαταλείπει και οι ιδέες σου περιορίζονται στα κλασικά: δείπνο, σινεμά, βόλτα στο Θησείο. Μήπως να κάνατε και βόλτα με την άμαξα σαν παππούδες; Ελεος, όχι.


Μάθε ένα μικρό μυστικό: αν πράγματι θέλεις να την εντυπωσιάσεις, δώσε της κάτι εντελώς καινούργιο. Χάρισέ της μία εμπειρία που δεν έχει ξαναζήσει. Να είσαι σίγουρος ότι κι εκείνη με τη σειρά της θα σου ανταποδώσει την αξέχαστη εμπειρία αργότερα το βράδυ. 

Το κόλπο είναι πολύ απλό: αρκεί να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για μια συζήτηση που θα σας φέρει πιο κοντά. «Η επιτυχία ενός ραντεβού έχει να κάνει με εκείνες τις στιγμές, που και οι δύο ανακαλύπτετε με έκπληξη τα κοινά σημεία σας» λέει ο Nicholas Boothman, συγγραφέας του How to Make Someone Love You Forever in 90 Minutes or Less. «Επίσης, εξαρτάται από το βαθμό που αποκαλύπτετε πράγματα για τον εαυτό σας ανταλλάσσοντας ιδέες, συναισθήματα, σκέψεις, ελπίδες και αδυναμίες».
Ιδού τα πέντε «ραντεβού» που κάθε άντρας πρέπει να διαθέτει στο οπλοστάσιό του και τους τρόπους για να τα αναβαθμίσεις σε νέα βάση.
Δείπνο και ταινία
Η παρέμβασή σου: Αλλαξε το σκηνικό
Λίγη προσπάθεια αρκεί ώστε να δώσεις νέες διαστάσεις σε αυτό το κλασικό ραντεβού. Αλλαξε τη σειρά: δείτε την ταινία πριν από το δείπνο. Επειτα «αντικατάστησε το γνωστό δίδυμο "ποπ κορν και αναψυκτικό", που παραδοσιακά συνοδεύουν την ταινία» λέει ο Eric Marlowe Garrison, σεξοθεραπευτής και σύμβουλος ραντεβού από το Μανχάταν. Δώσε λίγη ιταλική φινέτσα: «Τύλιξε μερικές φέτες προσούτο γύρω από κομμάτια πεπόνι και συνόδευσε με δύο ποτήρια κρασί». Σίγουρα είναι πολύ έξω από τα συνηθισμένα, αλλά αυτό είναι και το νόημα. Απόλαυσέ το.
Αν δείτε την ταινία ή κάποια τηλεοπτική εκπομπή πριν από το δείπνο σας, σας δίνει κάτι κοινό, ασχέτως με το πόσο διαφορετικά περάσατε τη μέρα σας, λέει ο Garrison. «Είναι ό,τι πρέπει ως βάση για να ξεκινήσετε τη συζήτησή σας». Ρώτησέ την ποια είναι η αγαπημένη ταινία της ή ο αγαπημένος σκηνοθέτης ή ηθοποιός. Η ιδέα, σύμφωνα με τον Garrison, είναι η βραδιά να κυλήσει εύκολα και ρομαντικά, όπου το ένα θα φέρει σιγά σιγά το άλλο.
Βραδινός περίπατος
Η παρέμβασή σου: Χάρισέ της το σύμπαν
Μπορείς να δείξεις τον ουρανό και να αναφωνήσεις «η Μεγάλη Αρκτος», αλλά το πιθανότερο είναι ότι έτσι η συζήτηση θα αρχίσει και θα τελειώσει εκεί. Από την άλλη, μπορείς να την πιάσεις από το χέρι και να της δείξεις έναν έναν τους αστερισμούς λέγοντάς της τα ονόματά τους και τις ιστορίες τους από τη μυθολογία. Αυτό θα τη χαλαρώσει και η συζήτηση θα βρει το θέμα της πολύ εύκολα. «Κοιτάζοντας τον νυχτερινό ουρανό είναι ό,τι πρέπει να συζητήσετε για πράγματα που όλοι σκεφτόμαστε, αλλά δεν συζητάμε στην καθημερινή ζωή μας» λέει η Yvonne K. Fulbright, Ph.D., σεξοεκπαιδεύτρια και συγγραφέας του Pleasuring: The Secrets to Sexual Satisfaction. «Από το από πού ερχόμαστε, μέχρι αν υπάρχει ζωή εκτός Γης».
Επειδή όμως το πιθανότερο είναι ότι δεν διαθέτεις διδακτορικό στην αστρονομία μπορείς να εκτυπώσεις ένα χάρτη των αστερισμών που φαίνονται το συγκεκριμένο βράδυ (skyandtelescope.com). Μελέτησέ τον και στείλε τη στα ουράνια.
Βλέποντας το ηλιοβασίλεμαΗ παρέμβασή σου: Ζωγράφισέ το
Οι ρομαντικές στιγμές είναι το ζητούμενο σε κάθε ραντεβού. Ωστόσο, τα ρομαντικά «κλισέ» καλά κρατούν. «Οταν προσπαθείς υπερβολικά ή με έναν προβλέψιμο τρόπο να δημιουργήσεις ρομαντική ατμόσφαιρα, το πιθανότερο είναι να αποτύχεις» λέει ο Scott Stanley, διευθυντής του Κέντρου Συζυγικών και Οικογενειακών Μελετών στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ.
Ο Stanley λοιπόν προτείνει να αφήσετε την απαθή παρακολούθηση του ήλιου καθώς βουτάει στα νερά και να πιάσετε τα πινέλα. Μπορεί να ζωγραφίζετε και οι δύο το ίδιο πράγμα, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό. Ισως σου φαίνεται αστείο, γιατί έχεις να πιάσεις μπλοκ ζωγραφικής από το νηπιαγωγείο. Οταν όμως θα αρχίσετε να συζητάτε, για παράδειγμα, γιατί «ο δικός σου» ήλιος είναι στη μέση ενώ «ο δικός της» στην άκρη αριστερά, θα δεις ότι θα είναι μακράν πιο ενδιαφέρον από την κλασική βαρετή συζήτηση για το τι δουλειά κάνουν οι γονείς σας και πώς μεγαλώσατε.

Βόλτα με το αυτοκίνητο
Η παρέμβασή σου: Αλλαξε πορεία

Συνειρμικά, για σένα βόλτα με το αυτοκίνητο ίσον βόλτα παραλιακά και μετά από κάποια χιλιόμετρα στάση στο κλασικό ταβερνάκι για μπύρες και καλαμαράκια. Κάτι δηλαδή που έχετε ξανακάνει άπειρες φορές. Μπορείς ωστόσο να κάνεις την έκπληξη. Ακολούθησε διαδρομές που δεν έχει ξαναπάει κι άσε τη να χάσει τον προσανατολισμό της. Πήγαινε σε εναλλακτικούς προορισμούς, σε χωριά στο βουνό ή σε ένα μοναστήρι κρυμμένο μες στα πεύκα, σε μία πηγή κάτω από τα πλατάνια ή σε έναν παραδοσιακό οικισμό, για τον οποίο δεν έχεις ξανακούσει. Ετσι θα της δείξεις ότι σε ενδιαφέρει να μοιραστείς μαζί της τα αγαπημένα μυστικά μέρη σου και θα νιώσει για λίγο ότι ζει την περιπέτεια. Σιγά σιγά, θα σου πει κι εκείνη για το αγαπημένο μέρος της, θα μιλήσετε για τα βιώματα και τις εμπειρίες σας και η πολυπόθητη οικειότητα είναι προ των πυλών. Φρόντισε απλώς να έχεις μελετήσει από πριν τη διαδρομή, αν και λίγος αυτοσχεδιασμός θα δώσει λίγη παραπάνω αίσθηση της περιπέτειας και στους δύο.
Κυριακάτικος καφές
Η παρέμβασή σου: Βάλε δράση

Ισως σου ακούγεται παράξενο για πρώτο ραντεβού, αλλά σίγουρα θα σας γλιτώσει από πολλές αμήχανες στιγμές σιωπής στον καναπέ κάποιας καφετέριας. Πού θα βρεις τη δράση; Σε κάποια δραστηριότητα πέραν των συνηθισμένων. Πήγαινέ τη, για παράδειγμα, σε μία πίστα καρτ. Η ταχύτητα θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και των δύο και αναμφίβολα για εκείνη θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, που θα την ενθουσιάσει. Εναλλακτικά μπορείς να βρεις τον πλησιέστερο ιππικό όμιλο και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην ιππασία. Αν πάλι είσαι τύπος της πόλης, η πιο απλή -πλην όμως διασκεδαστική- λύση είναι το μπόουλινγκ. «Αν κάθεστε σε μια καφετέρια κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο, θα νιώσετε την πίεση ότι "πρέπει" να μιλήσετε» λέει ο Stanley. «Ομως όταν και οι δύο συγκεντρώνονται σε μία δραστηριότητα, όλο το άγχος διοχετεύεται εκεί και η συζήτηση κυλά αβίαστα κι ευχάριστα».
Ο δρόμος για την αποτυχία 
626 γυναίκες αποκαλύπτουν τις λάθος κινήσεις, που αρκούν για να σε στείλουν μόνο σου στο κρεβάτι στο τέλος της βραδιάς.


πηγή:  http://www.menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου